marmer in uw badkamer

Als je Hasselt binnenrijdt kan je hier en daar nog een aantal prachtige Art Deco huizen ontdekken. Het huis waar wij aanbellen is een volledig vrijstaande, statige, authentieke Art Deco woning pal in het centrum van Hasselt met een ruime stadstuin. Wanneer je de prachtige, open inkomhal betreedt merk je direct op dat aan elk detail de nodige aandacht geschonken is om alles in zijn oorspronkelijke glorie te doen herrijzen.

De vrouw des huizes, die zelf vaak in Engeland vertoefd, heeft hiervoor heel België en Engeland rondgereisd op zoek naar de juiste stukken voor elke ruimte. Het pronkstuk in deze Art Deco woning is de enorme, meterslange kristallen luster die boven de eettafel prijkt.

Naast de inkomhal komt men terecht in een tussenhal die langs de rechterzijde leidt naar de centrale leefruimte en langs de andere zijde tot de keuken die uitkijkt op de stadstuin. In de tussenhal bevindt zich tussen de 2 landelijke toiletten  een authentieke vrijstaande wastafel met nikkelen onderstel van het merk St James met bijhorende klassieke fonteinkraan.

Vanuit de inkomhal gaan we verder naar de eerste verdieping van het huis waar de badkamer van de kinderen zich bevindt. Deze landelijke badkamer is volledig bekleed met marmer van de vloer tot de muren. Aan de rechterzijde van deze landelijke badkamer staat de vrijstaande wastafel van Old England van 105cm breed met een elegant chromen onderstel, een chromen 3-gats retro kraan van het merk St James en een prachtige Art Deco spiegel.

nikkelen kraan
porseleinen console
handdoekradiator

Aansluitend werd er een composieten vrijstaand bad op plint voorzien genaamd het Dartfort bad gecombineerd met de thermostatische badkraan uit de Thames collectie van Kenny&Mason en een unieke retro handdoekradiator die zowel elektrisch kan voorzien worden als met een aansluiting op de centrale verwarming zoals voorzien werd in deze landelijke badkamer. Aan de andere kant van het vrijstaand bad staat een hoekdouche met een thermostatische regendouche uit diezelfde Thames collectie.

toilet met jachtbak
douche marmer

Op de 2de verdieping komen we terecht in de hoofdbadkamer waar de eyecatcher het vrijstaand bad is op plint dat volledig met de hand bewerkt werd met nikkelen blaadjes. Dezelfde lijn wordt hier doorgetrokken als in de andere landelijke badkamer maar dan in de nikkelen afwerking. Naast het vrijstaand bad en de vrijstaande wastafel is er ook nog een handdoekradiator voorzien.

Maak nu een afspraak

Op zoek naar inspiratie voor uw nieuwe badkamer? Maak nu een afspraak in onze showroom. Geef ons gerust een seintje indien u meer informatie wenst, of maak een afspraak in onze showroom.