badkamerproject-thecastillion

In het centrum van Brugge vindt men, verscholen achter de schaduw van de St. Salvator Kathedraal, het luxueuze Boutiek Hotel “De Castillion” terug. Het hotel wordt gerund door 1 hechte familie die de renovatie van dit authentiek bisschoppelijk paleis volledig toevertrouwden aan de architect Jelle Neels.

Vanaf het begin van het project drukte Mr. Christiaens, de eigenaar van het hotel en reeds 30 jaar een gepassioneerd hotelier, erop dat hij iets heel speciaals wilde creëren namelijk een charmant hotel dat volledig past bij de Brugge-stijl waarbij elke kamer een uniek uitzicht diende te hebben over het historische stadscentrum. Omdat het hotel in een historisch gebouw is gehuisvest zijn er geen twee kamers hetzelfde en elke kamer is ook een eigen individuele stijl gegeven.

slaapkamer-project

Om de exclusieve klassieke uitstraling van elke kamer te benadrukken, is ook elke badkamer volledig individueel ontworpen en voorzien van de klassieke kranen van het merk Kenny&Mason. Sommige suites hebben bijvoorbeeld een uitsparing met een mooie ronde boog waarin het bad en de prachtige regendouche zijn verwerkt.

wastafels
badkamerproject

In andere badkamers werd er dan weer geopteerd om te werken met het authentieke, composieten bad op pootjes  uit de London collectie van Kenny&Mason. In 1 kamer werd het vrijstaand bad zelfs mee verwerkt in de slaapkamer en als blikvanger centraal in de ruimte gepositioneerd, gecombineerd met een vrijstaande badkraan uit de Discovery collectie van Kenny&Mason. Het vrijstaand bad dat hier werd gekozen is de “Big White” waarbij de buitenzijde werd bewerkt met een diepe, bronzen patine.

bad-badkamerproject
wastafel-badkamerproject
toilet-badkamerprojecten
badkamerproject

Voor de landelijke toiletten werd er ofwel gekozen voor een hangtoilet ofwel voor een Monoblock toilet.

wastafels
badkamerproject
wastafels