Volop genieten van de laatste zomer dagen tot ineens dat nieuwe seizoen eraan komt, genaamd de herfst. Langs de ene kant verlangen we onmiddellijk terug naar die zomer, tot we een wandeling maken in het park, en ons realiseren wat een mooi kleuren palet de natuur ons te bieden heeft. Prachtig om deze warmte mee in huis te halen en te cocoonen op de bank. Ons gevoel verandert op slag: “Leve de herfst!”

All about the color

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer die je creëert in je landelijke badkamer. De juiste kleurencombinaties kunnen de temperatuur van de ruimte gevoelsmatig verwarmen en een gezellige uitstraling geven. Zo geven warme landelijke kleuren ruimtes een instant rustiek gevoel.

Wat is nu eigenlijk een warme en een koude kleur? We spreken van een “koude” kleur als hij een blauwe ondertoon heeft en van een “warme kleur” als er een gele toets in zit.

Ik neem u hieronder mee doorheen een aantal unieke realisaties van landelijke badkamers om u te laten zien en voelen wat u met kleuren kan doen en hoe u ze kan combineren om een gezellige landelijke sfeer te bekomen.

Warm vergt jaren groei

Hout is een materiaal dat een warme, landelijke uitstraling heeft waardoor je hout het best kan combineren met koudere tinten. Op de foto hiernaast zie je duidelijk dat de warme kleurtinten van het hout mooi samengaan met de koele en warme mengeling van kleuren in de tegels.

De prachtige combinatie van warme en koude kleuren zorgen voor een natuurlijke warme uitstraling in deze landelijke keuken.

Ook de natuurlijke bronzen kleur van de klassieke kraan genaamd “verouderde   messing” sluit mooi aan bij dit kleurenpalet. Deze natuurlijk verouderde klassieke kraan geeft een warme robuustere uitstraling en wordt gecombineerd met de een zwarte koude kleur in de bedieningshendel.

In het project hieronder kan u zien hoe de combinatie van het warme hout met de verschillende aardse tinten in de muren, in de klassieke kranen en in de prachtige regendouche, mooi blend met de blauwe steen en het zwart in de ramen, spiegels en andere details.

Op de foto hieronder zien we het prachtige vrijstaand bad de “Big White” in combinatie met de chromen klassieke badkraan uit de Discovery Collectie van Kenny&Mason. Typerend aan de afwerking chroom is dat het een blauwe ondertoon heeft en dus onder de categorie van koude kleuren valt. De warme kleur van het hout op de achtergrond zorgt ervoor dat de koude chromen kleur verzacht wordt en er een mooie, rustgevende harmonie ontstaat in deze landelijke badkamer.

badkamerproject-kranen

De afwerking nikkel is typerend voor zijn gelige, warme landelijke gloed. Een mooie illustratie hiervan vinden we terug in onderstaande landelijke badkamer. In de eerste foto zien we het landelijke badkamermeubel in natuurlijke geoliede eik met blauwstenen blad uit de Middelton collectie van Kenny&Mason in combinatie met de warme kalk kleur op de muren en de nikkelen klassieke kranen. De laatste foto in de reeks is de nikkelen inbouw regendouche van het merk St James waarbij de muren afgewerkt zijn met de Tadelakt techniek.

A splash of color

Breng kleur in je interieur

Laten we even kijken naar deze prachtige landelijke badkamer met verouderde messingen klassieke kranen die hier gecombineerd wordt met een felle, koude kleur. Dit mooie turquoise is een bijzonder mooie mix tussen groen en blauw, een positieve kleur die harmonie en evenwicht uitstraalt.

Deze evenwichtige kleur staat voor rust en geeft balans. Ideaal om je volledig te ontspannen na een prachtige herfstdag onder deze prachtige bronzen regendouche.

Het is noch warm noch koel tegelijk en wordt op haar mooist gecombineerd met een robuustere, landelijke kleur of materiaal zoals de verouderde messing die we in dit project in al het klassieke kraanwerk tegenkomen en de ruwe houten balken. De zuiver witte hendels en porseleinen pastilles in de klassieke kranen zorgen voor een extra evenwicht tussen de koelere kleur op de muur en de warme kleur in de klassieke kranen.

Interieurtrend: Brass

Goud, brons en messing geven je interieur een luxe feeling

De kleur goud staat voor rijkdom, chic & glamour. Goud geeft een creatieve en exclusieve Touch aan het interieur. Ze geeft ook een warm, landelijk gevoel met zich mee. Je kan deze afwerking/ kleur gebruiken in één accent of je gaat voor “gold all the way”.

Deze warme, landelijke badkamer is voorzien van koperen klassieke kranen in combinatie met goudtinten in de spiegel en het behangpapier wat zorgt voor een zeer warme rustieke uitstraling. Het is een prachtige mix van verschillende natuurlijke kleuren bij elkaar.

Het mooie oosters behang met een bronzige toets en vloeiend patroon heeft allesbehalve een saaie uitstraling. Het is de ideale landelijke badkamer met Oosterse twist om helemaal zen te worden.

Contacteer ons & bezoek onze showrooms

Heeft u graag wat extra advies of nog wat meer inspiratie nodig? Kom dan zeker een bezoekje brengen in 1 van onze showrooms en wij geven u geheel vrijblijvend advies op maat van uw behoeften en stijl.