Informatie en Inspiratie – Kraan

De sfeermaker in uw landelijke woning

De sleutel tot een geslaagd interieur bestaat eruit verschillende stukken te combineren waarbij de som van alle producten groter is dan deze van elk product individueel. Zo dragen klassieke kranen en sanitair bij tot de harmonieuze inrichting van een landelijke woning.

De klassieke-, landelijke en retro kranen verkrijgbaar bij Taps&Baths zijn stuk voor stuk staaltjes van ingenieus vakmanschap waarbij elk design de tand des tijds feilloos heeft doorstaan. Door het gebruik van klassieke kranen trekt u de gewenste klassieke of landelijk sfeer door in elke ruimte in uw woning van badkamer en keuken tot het toilet en zelfs de mud room. Landelijke of klassieke kranen zijn eveneens zeer aangewezen om uw strak, modern landelijke of zelfs industriële badkamer of keuken die uiterst belangrijke warmte en gezelligheid te geven.

Hoe kunnen wij
u helpen?

Uw naam

Uw email

Uw Vraag

Voor de selectie van de landelijke kranen, die het beste bij de door u gewenste stijl passen, kan u steeds terecht in een van de toonzalen van Taps&Baths. Zij kunnen u begeleiden in uw zoektocht naar de perfecte klassieke kranen in de juiste gewenste afwerking.

Bekijkt u graag meer klassieke kranen dan kan u via onderstaande knop verder klikken naar een selectie uit onze projecten.

 

Verschillende afwerkingen

Net zoals het bepalen van de juiste kleurencombinatie voor uw interieur, maakt de keuze van de juiste kleur voor uw klassieke kranen het verschil! Zo vraagt een strakker interieur kranen in chroom of geborstelde nikkel. Voor een klassiek interieur daarentegen wordt er eerder gekozen voor de uitvoering in nikkel. Bij meer Oosters getinte ruimten zien we vaker het gebruik van gepolijste messing terugkomen en verouderde messing bij rustieke interieurs.

De mogelijkheden

Chroom

Chromen kraan
Dit type van klassieke kranen zijn te herkennen door hun zeer glimmende afwerking waarin zelfs een blauwe toon te herkennen is. Dit type van kraanwerk is zeer onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen kalk. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor projecten waarbij een gemakkelijk en eenvoudig onderhoud een belangrijke parameter is bij de keuze van de juiste kranen.

Nikkel

Nikkelen kraan
Nikkelen kranen zijn voornamelijk gegeerd door liefhebbers van authentieke- en landelijke badkamers of keukens met een luxueuze toets. Hun zachte gloed zorgt voor een warme uitstraling en geeft juist dat beetje extra cachet. Nikkelen kraanwerk begint zijn leven blinkend en stralend, over tijd ontwikkelt er zich automatisch een prachtig oud zilveren patina.

Geborsteld nikkel

Geborstelde nikkelen kraan
Een geborstelde nikkelen kraan zorgt voor een speelse toets en zoekt het evenwicht tussen hedendaags kraanwerk en het klassieke. Zo wordt deze afwerking gebruikt om in een hedendaagse badkamer het strakkere te doorbreken of om in een klassieke badkamer een hedendaagse toets te brengen.

Goude kraan

Goude kraan
Gouden klassieke kranen vinden we terug in luxueuze interieurs en weerspiegelen de sfeer van de aristocratische badkamers in het begin van de 19de eeuw.

Messing

Messing kraan
Messingen kranen zijn een authentieke afwerking waarbij in plaats van de kraan te voorzien van een laag chroom of nikkel deze volledig blank gelaten wordt. De kraan wordt hoogglans gepolijst waardoor men een geel gouden afwerking verkrijgt. Door contact met vocht en zuurstof ontstaat er een prachtige patina die elke kraan uniek maakt. Eveneens kan er zich een blauw oxidatielaagje vormen aan de wateruitloop waardoor de kraan een nog authentiekere uitstraling krijgt. Het verkleuren van de kraan heeft eveneens geen invloed op de werking ervan.

Verouderd messing

Verouderde messingen kraan
Verouderde messingen kranen hebben een goud bronzen kleur en passen zeer goed in rustieke interieurs. Deze natuurlijk patina verouderd nog verder door contact met water en zuurstof. Om de kleur te fixeren kan u de kraan voorzien van een dun laagje bijenwas.

Koper

Koperen kraan
Koperen kranen geven uw keuken en badkamer een trendy uitstraling. Deze afwerking is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Gefixeerd rood koper waarbij de roos gouden kleur behouden blijft en natuurlijk rood koper waarbij de kraan op termijn gaat patineren. Zo krijgt de kraan een organische en zeer authentieke uitstraling.

Speciale afwerkingen

Speciale afwerkingen
Door onze jarenlange ervaring is het mogelijk om het gekozen kraanwerk bij Taps&Baths uit te voeren in bijna elke speciale afwerking. Zo is het mogelijk om uw gedroomde klassieke kranen te verkrijgen in uitvoeringen zoals canon de fusil, wit brons en vele anderen.

Voor elke stijl een kraan

Het gebruik van klassieke kranen in uw keuken, badkamer en toilet limiteert zich niet enkel tot landelijke interieurs maar kunnen ook een modern of industrieel interieur een warme toets geven. In het algemeen worden klassieke kranen geassocieerd met het interieur van een boerderij, landhuis of cottage maar hierbij stopt het zeker niet! Een loft waarbij de oude bestemming wordt gecombineerd met een nieuwe invulling leent zich perfect voor het gebruik van landelijke kranen. Zo verzacht u de overgang van het oude naar het nieuwe. Hetzelfde geldt voor strak landelijke interieurs waarbij klassieke kranen gebruikt worden om het geheel te verzachten en de huiselijke en gezellige sfeer te benadrukken.

Meer weten over onze mogelijkheden?

Klik hier voor vragen met betrekking tot klassieke kranen

Klik hier voor meer informatie met betrekking tot onze showrooms

Een must voor elk type van landelijk project

Klassieke kranen behoren tot één van de belangrijkste stijlelementen van een landelijk interieur. Zo ondersteunen zij de landelijke uitstraling en dragen daardoor wezenlijk bij tot de algemene sfeer van uw woning of u nu een klassieke kraan kiest in combinatie met een klassieke stijl of landelijke kranen combineert met een strakkere stijl. Een klassieke kraan zorgt voor de mooie tijdloze uitstraling die uw huis tot een thuis maakt.

Deel dit artikel

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT