Functionaliteit wordt design

Bent u opzoek naar kwalitatieve kranen die perfect aansluiten in uw strak landelijke badkamer? De Brandwood collectie van Kenny&Mason combineert een tijdloos design met top materiaal waarbij het kraanwerk vervaardigd is uit massieve messing en voorzien van de beste binnenwerken beschikbaar op de markt.

Kenny&Mason is voornamelijk gekend voor zijn iets klassiekere en industriëlere landelijke kranen en zijn authentieke afwerkingen zoals de natuurlijk “verouderde messing”. Met deze nieuwe strakke kraanreeks vervolledigen zij hun gamma die zowel toepasbaar is in een strak landelijk, industrieel of meer bohémien interieurs.

Brandwood muurkraan

Afwerkingen

De Brandwood reeks is net zoals de andere collecties van Kenny&Mason standaard verkrijgbaar in 6 verschillende afwerkingen nl. Chroom, nikkel, geborstelde nikkel, goud, messing en verouderde messing. Naast deze 6 afwerkingen is deze strakke reeks ook verkrijgbaar in het mat zwart wat ineens ook de meest verkozen afwerking is in strak landelijke badkamers.

Elke afwerking heeft zijn eigen uitgesproken karakter en zal zo ook de look van uw badkamer mee vormen. De chromen uitvoering is over het algemeen een iets koudere en klassiekere afwerking. Deze is meteen ook de meest voordelige en onderhoudsvriendelijke in het rijtje. De goudkleurige, messingen en nikkelen kranen zijn iets warmer en voller van kleur en kunnen zowel in een meer klassieke als strakker landelijke badkamer volledig tot hun recht komen. Deze natuurlijke afwerkingen complimenteren mooi bij natuurtinten, ruwe materialen en ambachtelijk pleisterwerk zoals Mortex, Stuc techniek en Microtopping. Het zijn levende afwerkingen die door gebruik steeds mooier verder gaan patineren op een natuurlijke wijze en zo een unieke uitstraling geven aan uw landelijke badkamer.

Geborstelde nikkelen kranen daarentegen zijn iets matter en grijzer van afwerking en in combinatie met deze nieuwe Brandwood collectie kan u hiermee een mooie stoere en industriële landelijke badkamer creëren.

Mag het iets pittiger zijn? Dan is verouderde messing (Old Brass) de juiste keuze, deze heeft een roestkleurige patine, straalt een ruw karakter uit en sluit mooi aan bij natuurlijke elementen zoals massief eik, natuursteen en artisanale tegels maar is ook prachtig combineerbaar met fellere kleur accenten.

muurkraan brandwood

Loft Antwerpen

Onderstaande strak uitgevoerde badkamer is van de hand van interieur architect Jim Dierckx met fotografie van hand van fotografe Annick Vernimmen.  In een minimalistisch design gecombineerd met Carrara marmer wordt het simplistisch vakmanschap door contrasterende kleuren en rechte lijnen een echte eye-catcher.

Minimal by JD
inloopdouche jd

Old Brass

In deze commerciële setting is het kraanwerk in verouderde messing bijna organisch in de ruimte verwerkt. Door het gebruik van warme kleuren, betonlook en ruw houtwerk creëert men in deze strakke landelijke badkamer een bohémien zelfs mediterrane sfeer. Het evenwicht tussen eerlijke materialen en een eenvoudige vormgeving maakt deze ruimte zeer toegankelijk en brengt een ontspannen sfeer.

Vrijstaand bad

Bij een vrijstaand bad denken we vaak aan een klassieke uitvoering. Door het elimineren van overdadige elementen behoudt de badkraan zijn eenvoudig karakter en sluit het perfect aan bij de eigentijdse stijl van de strak landelijke badkamer.

Radiator

Ook voor een warme handdoek in de winter kan je kiezen voor een mooi exemplaar uit de Brandwood collectie van Kenny&Mason. De eenvoudige lijnen in deze handdoekverwarmer vormen een mooie en zelfs een decoratieve aanvulling in uw strak landelijke badkamer. Deze kan volledig op maat gemaakt worden zodat deze de juiste verhouding in uw ruimte respecteert.

old brass radiator
landelijke accessoires

Accessoires

Om het geheel tot in de puntjes af te werken kan men de badkamer afwerken met de accessoires uit de Brandwood collectie die ook standaard verkrijgbaar in dezelfde 7 afwerkingen en perfect aansluiten bij het kraanwerk.

In het gamma bestaan haakjes en handdoek baren om dichtbij de douche of wastafel te plaatsen. Een douchemandje voor in de douche om al uw producten in op te bergen. Ook voor het toilet voorzien we enkele details zoals een toiletbril en een toiletrolhouder die mee in de strak landelijke badkamer kan verwerkt worden. Als laatste gadget zit er in ook een hervulbaar zeephouder met pompje in het gamma dat in dezelfde afwerking als het kraanwerk verkregen kan worden.

Keukenkraan

Voor wie de Brandwood kranen doorheen de volledige woning wenst te integreren kan ook voor de keuken dit eigentijds design implementeren. Bij de keukenkraan is er een eengreeps bediening voorzien en kan men deze indien men wenst combineren met een aparte sprayset.

Bent u ook helemaal geïnspireerd door de Brandwood collectie maar weet u niet goed hoe u deze moet integreren in uw badkamer? Wij kijken graag even mee naar uw badkamer opstelling, geef ons gerust een seintje indien u meer informatie wenst. Stuur ons een mailtje naar info@badwinkel.be of contacteer ons telefonisch via het nummer 03/645. 37.39.