Het leuke in een landelijke badkamer is dat u op verschillende manieren toffe accenten kan leggen. Hieronder kan u een aantal voorbeelden en tips & tricks terugvinden van hoe u met bepaalde keuzes de kern accenten vastlegt in uw landelijke badkamer

1. Zet een statement accent met de afwerking in uw kranen en trek dit door in heel uw badkamer.

Portrait6
brushed nickel
bronzen douche
Landscape (7)

Chroom

Chroom is de meest voorkomende en onderhoudsvriendelijke afwerking die het gemakkelijkste combineerbaar is met de andere materialen in een landelijke badkamer.

De kleur/ afwerking van uw kranen bepaalt mee de verdere landelijke stijl die u in uw landelijke badkamer wenst door te trekken. We zetten de verschillende afwerkingen voor u hieronder even op een rij.

close up zilveren badkraan
bathroom-detail5LR
close up donkere lavabo met zilveren klassieke kraan

Nikkel – Geborstelde Nikkel

Een afwerking die na de chromen afwerking het vaakst gebruikt wordt in zowel de klassiekere landelijke badkamers als de strakkere landelijke badkamers is de nikkelen afwerking.

Nikkel geeft een warme, authentieke glans aan uw kranen en gaat door oxidatie op termijn patineren naar een prachtige, mattere finish die vergelijkbaar is met oud zilver.

Door nikkel te combineren met zwarte accenten transformeer je uw landelijke badkamer naar een iets strakkere look. De zachte warme nikkelen gloed in de kranen zorgt ervoor dat het zwart niet te hard overkomt maar voor de juiste landelijke en verfijnde blend zorgt.

Indien je toch instant een iets strakkere look wenst te creëren dan is geborstelde nikkel een goede keuze. Door het opborstelen van nikkel krijgt deze een matte afwerking. Deze afwerking wordt ook weleens nikkel mat genoemd.

Brushed nickel basin mixer
art deco kraan
Nickel Thames shower

Messing

klassieke kranen - landelijke keukenkranen - nostalgische keukenkraan
bijkeuken
natuursteen waskom

Zoals in de rubriek hierboven reeds aangehaald ziet gepolijste of geborstelde messing er in een eerste fase uit als 18 karaat gouden kranen. Messing die niet regelmatig opgeblonken wordt zal na verloop van tijd lichtjes beginnen patineren. Hieronder kan u een aantal prachtige illustraties terugvinden van deze unieke afwerking

Verouderde messing/ Old Brass / English Bronze

In de volksmond wordt er bij verouderde messingen kranen gesproken over koperen kranen of bronzen kranen.

Messing zelf ziet er in zijn eerste fase zo geel uit als 18 karaat gouden kranen en gaat na verloop van tijd door oxidatie patineren naar een bronzen patine zoals u kan zien op de foto’s hiernaast en hieronder.

Deze afwerking kan zowel in een stoerdere/ robuustere landelijke badkamer verwerkt worden als in een meer oriëntaals geïnspireerde landelijke badkamer.

Discovery brass faucet
landelijke badkraan
nostalgische hoeve woning radiator

Een leuk detail is dat u deze afwerking niet enkel in het kraanwerk kan laten terugkomen maar ook in de bijhorende accessoires, verlichting, toiletten, … waardoor u deze kleur kan doortrekken in uw volledige landelijke badkamer.

close up thermostatische badkraan hoeve woning
koperen traditionele douchekraan in royale badkamer

2. Leg een kleuraccent in uw vrijstaand bad: zowel in het bad als errond!

U kan naast het leggen van een accentkleur in uw muren deze ook doortrekken in uw bad en dit zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde.

Op de foto hiernaast ziet u een mooi voorbeeld van het vrijstaande bad de “Big White” uit de collectie van Kenny&Mason dat langs de buitenzijde bewerkt werd met een bronzen finish. Het vrijstaande bad vormt op deze manier een mooi geheel met de rest van de landelijke badkamer en springt er op de juiste manier uit.

Een ander mooi voorbeeld is het Kenny&Mason “Duke” Bad. Ditmessingen bad wordt met de hand vervaardigd en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen (in carbon zwart, als een koperen bad, in het nikkel en in het tin).

Ook met een bad op pootjes kan u een leuk kleuraccent vastleggen aan de buitenzijde van het bad door enkel de buiten mantel of enkel de pootjes zelf in een kleur te zetten.

master badkamer - Big White Bad met bronzen finish
exclusieve badkamer
gietijzeren bad

Heeft u graag wat extra advies of nog wat meer inspiratie nodig? Kom dan zeker een bezoekje brengen in 1 van onze showrooms en wij geven u geheel vrijblijvend advies op maat van uw behoeften en stijl.