Afwerking van badkranen & keukenkranen

Alle producten verdeeld door Taps&Baths zijn gemaakt van 100% messing. Dit metaal dat in de volksmond ook bekend staat als “geel koper“ wordt van oudsher gebruikt voor de productie van kranen. Het is een duurzaam, eenvoudig te bewerken metaal dat een ideale basis vormt om een dun laagje van een ander materiaal op aan te brengen. Dit geeft de kraan telkens een specifieke uitstraling.

 • Chroom: Deze afwerking wordt zeer veel gebruikt voor kranen in de badkamer. Chroom heeft een iets wat blauwe glans en wordt voornamelijk gekozen voor zijn onderhoudsvriendelijk karakter.
 • Nikkel: Deze authentieke afwerking geeft een zachte warme glans aan de kranen. Door contact met de lucht verouderen deze en verkrijgt men een prachtige patina te vergelijken met zilver. Ze noemen het daarom een levende afwerking omdat deze van dag op dag evolueert.
  Om nikkel te onderhouden adviseren wij om deze enkel te reinigen met een zachte zeep. Indien u de patina wenst te verwijderen kan u gebruik van maken van een zachte metaalpoets.
 • Geborstelde nikkel: Deze meer industriële look vraagt hetzelfde onderhoud als de gewone nikkelen kranen. Zij zullen tevens door het gebruik en aanraking met de lucht een donkerde patina ontwikkelen.
 • Goud: Deze exclusieve afwerking wordt bekomen door een dunne laag 18kt goud op de kraan aan te brengen. Gezien goud een zacht materiaal is, dient deze kraan onderhouden te worden met een neutrale zeep en zachte poetsdoek net zoals u uw juwelen onderhoud.
 • Gepolijste Messing: Bij deze afwerkingen wordt de messing hoogglans gepolijst. Dit geeft de kranen dezelfde glans als 18kt gouden kranen. Door contact met de lucht beginnen deze te patineren totdat een bruin/bronzen patina wordt bekomen. De snelheid waarmee dit gebeurd is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de gebruiksfrequentie. De patina die zich ontwikkelt is niet schadelijk voor de kranen en geeft de kenmerkende antieke uitstraling.
  Deze kranen worden het best gereinigd met een neutrale zeep. Indien men de gouden glans wil behouden dient u de kranen regelmatig te onderhouden met een koperpoets.
 • Verouderde messing: Deze exclusieve afwerking geeft de kranen een geel/bronzen uitstraling. Desalniettemin de kranen in deze afwerking nieuw zijn, hebben ze reeds een antieke uitstraling. Deze kranen kan u onderhouden met een neutrale zeep. Indien u de patina wil fixeren kan dit door de volledige kraan in te wrijven met bijenwas. Hierdoor wordt deze van de lucht afgesloten en zal de kraan niet verder patineren.
 • Afwerkingen op aanvraag: Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook specifieke afwerkingen aanbieden op vraag van de klant. Zoekt u een bijzondere afwerking zoals canon de fusil, zwarte chrome, lichte brons,… contacteer ons en wij bespreken met u de mogelijkheden.

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT