Het vrijstaand bad als centrale blikvanger

Wie van een gezellige sfeer en van warmte houdt kiest in zijn badkamer het beste voor de landelijke stijl. Wat houdt dit concreet in? Kenmerkend aan de landelijke badkamer is dat de ruimte volledig wordt ingericht om te ontspannen en tot in de kleinste details omgetoverd wordt tot een plek waar men geheel tot rust kan komen. Een belangrijk onderdeel voor het creëren van dit rustpunt is het vrijstaand bad. Dit kan gaan van het klassieke bad op pootjes tot een composieten bad op plint.

Het vrijstaand bad vormt vaak het middelpunt van de landelijke badkamer en zet de ruimte direct om in een rustgevende, warme sfeer. Hiernaast en hieronder kan u een aantal mooie illustraties hiervan terugvinden.

Lichte houtsoorten

Hout bestaat in alle natuurlijke kleuren van donker tot zeer licht. In een landelijke badkamer worden er vaak zachte, lichte houtsoorten gebruikt in combinatie met een aantal donkere kleine accenten zoals in het deurbeslag. In het project hieronder kan u zien hoe in deze landelijke badkamer men licht eiken kastjes combineert met donkere knopjes op de deuren en een donkere basis in de lampen.

Op die manier wordt er een mooi contrast gevormd ten opzicht van de lichtere houtkleur en het lichtere Carrera marmeren blad, de perfecte blend. Deze natuurlijke uitstralende landelijke badkamer met strakke accenten geeft een open, frist en zeer rustgevend gevoel.

Landelijk met bronzen accenten

Landelijke badkamers worden steeds vaker gecombineerd met bronzen accenten om een warme, knusse sfeer te bekomen. Het project hieronder is daar een mooi voorbeeld van. De combinatie van de koperen kranen met de houten structuren vormen een warm geheel dat soepel in elkaar overvloeit. Men blijft hier in een kleurenpallet van warme aardetinten.

Deze warme, landelijke badkamer is voorzien van koperen klassieke kranen in combinatie met goudtinten in de spiegel en het behangpapier wat zorgt voor een zeer warme rustieke uitstraling. Het is een prachtige mix van verschillende natuurlijke kleuren bij elkaar.

Helemaal in de wolken?  Download onze pdf voor meer foto’s