Koekjesfabriek

Ontdek samen met ons de prachtige transformatie van de oude koekjesfabriek Parein tot een hedendaagse loft met behoud en respect voor de authentieke materialen en het rustieke karakter van deze voormalige, statige fabriek. De massieve houten balken vormen de basis van deze loft en laten de verschillende bronzen accenten mooi tot hun recht komen.

master bedroom met badkamer in de oude koekjesfabriek Parein

De bezielers van dit pand zijn de eigenaars van Dauby. Dauby is een fabrikant van exclusief deur-, raam-, en meubelbeslag uit Europa. Verder hebben zij ook net een mooi gamma aan handgemaakte bronzen tegels op de markt gebracht die u op de foto hierboven ziet terugkomen naast de regendouche. Een leuk detail op de foto hierboven is hun eigen ontwerp van de lamp boven het bed. De basis hiervan is hun massieve smeedijzeren gordijnrails waardoor zij een elektriciteitskabel getrokken hebben en aan weerszijden een lamp bevestigden.

klassieke douche in de oude koekjesfabriek Parein
landelijke badkamer met koperen badkuip in de oude koekjesfabriek Parein
handdoekenrek in de oude koekjesfabriek Parein
close up badkraan in de oude koekjesfabriek parein

Toilet

Voor deze landelijke badkamer koos Dauby voor een retro hang toilet voor het gebruiksgemak, afgewerkt in dezelfde robuuste sfeer.

Direct aansluitend aan dit retro toilet werd er een massieve blauwstenen wastafel voorzien met een massief koperen kraan genaamd de “Old Tap”. Deze doet terugdenken aan de typische oude pomsteen kranen van vroeger en brengt ook hier weer een leuke nostalgisch accentje met zich mee.

Badkamer

We brengen voor u een aantal details uit deze ruimte naar voor zoals de prachtige thermostatische regendouche uit de traditionele collectie van Kenny&Mason in de “verouderde messing” of zoals men in de volksmond vaak zegt bronzen of koperen kranen.

Het leuke aan het merk Kenny&Mason is dat zij standaard 6 verschillende afwerkingen hebben waaronder deze bronzen afwerking die zij in heel hun collectie aanbieden waardoor hetzelfde accent steeds kan terugkomen.

Aan de andere zijde van de koperen regendouche kan u in dezelfde afwerking een bijpassende koperen handdoekverwarmer terugvinden.

De klant koos ervoor om te werken met een messingen bad dat ze centraal in de ruimte plaatsen. In dit geval werd gekozen voor het Countess bad van Kenny&Mason dat langs de buitenzijde bewerkt werd met een bronskleurige patina.

De koperen badkraan die hierbij werd gecombineerd is de vrijstaande badkraan uit de Discovery collectie van Kenny&Mason.

foto toilet project de oude koekjesfabriek Parein
Lavabo in de oude koekjesfabriek Parein - project Taps & Baths
landelijk toilet in de oude koekjesfabriek Parein

Voor de gelijkvloers, waar ook hun ontvangstruimte en keuken gelegen is, kozen zij voor een authentiek landelijk met hoge jachtbak. Als aandenken aan de oude koekjesfabriek Parein werd het landelijk toilet gedecoreerd met oude koekjesdozen uit deze fabriek.

foto van keuken in de oude koekjesfabriek Parein
lavabo in keuken van de oude koekjesfabriek Parein

Heeft u graag wat extra advies of nog wat meer inspiratie nodig? Kom dan zeker een bezoekje brengen in 1 van onze showrooms en wij geven u geheel vrijblijvend advies op maat van uw behoeften en stijl.