Landelijke Badkamers

Wat is een landelijke badkamer

Het begrip landelijke badkamers is een verzamelterm voor een hele resem aan stijlen die steeds een belangrijk kenmerk delen, zij creëren een warme en gezellige badkamer waar het fijn vertoeven is of u nu kiest voor een klassieke retro badkamer of een modern landelijke stijl. Er zijn tal van mogelijkheden om deze sfeer te creëren afhankelijk van uw eigen persoonlijke insteek.

De zoektocht naar uw droombadkamer begint steeds met het oriënteren. Hier gaan we op ontdekkingstocht naar de verschillende mogelijkheden: houden we meer van een klassieke landelijke badkamer, gaat de voorkeur uit naar strakkere lijnen of hebben we meer een voorkeur voor een Oosters getinte stijl. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen kenmerken. Zo zal een klassieke landelijke badkamer in de regel meer gebruik maken van lambrisering en baden op pootjes waarbij een strak landelijke badkamer op zijn beurt zal voorzien worden van een inbouwbad, een inloopdouche en eventueel muurkranen. Een Oosterse badkamer wordt dan vaak gekenmerkt door het gebruik van aardetinten en speciale bezettechnieken. In deze eerste fase is het zeer belangrijk om u te laten inspireren. Graag begeleiden wij u in dit proces.

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  Ideeën verzamelen in een inspiratiebord of moodboard

  De inspiratie voor een landelijke badkamer kan u verwerven via tal van kanalen. Er zijn natuurlijk de gespecialiseerde magazines, diverse woonboeken en eveneens tal van websites waar u inspiratie kan opdoen. U kan natuurlijk ook terecht bij gespecialiseerde (interieur) architecten welke u van A tot Z kunnen begeleiden in het gehele proces van ontwerp tot de volledige projectbegeleiding.

  Tijdens de inspiratie fase adviseren wij steeds om een inspiratiebord of moodboard aan te maken waar dat u al de ideeën voor uw landelijke badkamer verzameld. Hiermee kan u in een later stadium aan de slag om de landelijke badkamer van uw dromen te realiseren.

   

  Wat is de oorsprong van de landelijke badkamer

          bronzen muurkraan  

  De opkomst van badkamers situeert zich op het einde van de 18de eeuw. We zien dan een evolutie van het bad als onderdeel van de slaapkamer naar een afzonderlijke badruimte. Waar de vrouw des huizes in alle rust en sereniteit kon baden. Tot de jaren 1930 was een badkamer een privilege dat enkel was bestemd voor de hogere klasse. Na deze periode werd een badkamer eveneens ingeburgerd bij de middenklasse. Het ging dan meestal om een functionele ruimte waar de praktische zijde primeerde op het esthetische. Tegen het einde van vorige eeuw won het belang van de badkamer als ontspanningsruimte en zien we het ontstaan van verschillende landelijke stijlen in de badkamer.

   

  Wat zijn de diverse landelijke stijlen

  Bovenstaande lijst is chronologisch opgebouwd waarbij de ene stijl organisch voortvloeide uit de andere stijl. De landelijke badkamerstijlen zijn op het vlak van vormgeving constant in beweging waarbij elke stijl zijn groep van aanhangers heeft.

   

  Wat zijn de huidige trends bij badkamers

  Een van de uitgangspunten van een landelijke badkamer is, naast het creëren van symmetrie; dat de badkamer een tijdloze warme uitstraling heeft. Dit vinden we zowel terug bij de traditionele of retro badkamer als de strak landelijke badkamers. Er wordt steeds meer aandacht besteedt aan het onderhoudsvriendelijke karakter van de badkamer daarom wordt vaak geopteerd voor een strakker meubel met onderbouwwaskommen en muurkranen.
  Welke landelijke stijl u ook verkiest de landelijke badkamer heeft bewezen dat zij de tand des tijds goed doorstaan en u vele jaren plezier zal beleven aan het tijdloze design.

  Meer weten over onze mogelijkheden, of landelijke badkamers?

  Klik hier voor vragen met betrekking tot landelijke badkamers

  Klik hier voor meer informatie met betrekking tot onze showroom

  strak landelijke badkamer

  Landelijk wonen, een must voor ieder project

  Een landelijke badkamer is een must in ieder landelijk project. We merken vaak dat de volledige woning landelijk werd ingericht maar waarbij men de badkamer en het toilet over het hoofd heeft gezien. Taps&Baths begeleidt u graag in de keuze van de juiste toestellen voor in uw badkamer. Eveneens adviseren wij u graag in uw zoektocht naar de landelijke stijl welke bij u past of u nu kiest voor een traditioneel landelijke badkamer, een strak landelijke badkamer of een oriëntaalse badkamer.

  Deel dit artikel

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT