Art Deco Badkamer

Glamour van de jaren ’20

Ook in 2021 is Art Deco een trend die we terugzien in interieurs en badkamerinrichtingen. Geometrische lijnen, spiegelende oppervlaktes en basiskleuren zwart en wit zijn de uitgangspunten van de Art Deco stroming. De roaring twenties brachten een periode van economische groei en technologie wat ook zorgde voor nieuwe vormen en materialen. Bij Taps&Baths hebben een ruim assortiment in retro sanitair die de juiste allure geven aan uw badkamer.

 

Art deco stijl:

Kenny&Mason

St.James

Imperial

THG Paris

wastafel met onderstel in art deco badkamer

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  retro badkraan
  nikkel kranen
  retro handdoekdroger
  vrijstaand bad

  C’est chique!

  In deze badkamer waan je je in een royaal paleis, de ruimte is geheel bekleedt met Carrera marmer wat erg typerend is voor de jaren ’20. Ook voor dit project kozen wij een kraanwerk dat perfect aansluit aan de stijl en wensen van de bewoners.  Bij Taps&Baths is er een ruime keuze in Art Deco kranen, voor dit project kozen voor de Thames collectie van kenny&Mason in nikkel.  In deze ruimte zijn muurelementen gekozen wat een heel minimalistisch gevoel geeft, de materialen creëren het interieur.

  Deze badkamer heeft een chique uitstraling maar wat de absolute showstopper is is het vrijstaand bad met zilveren buitenkant. Dit slipper bad is een van de grootste baden uit ons assortiment en is vervaardigd uit composiet. Wilt u graag uw bad personaliseren, laat de buitenkant van uw bad kleuren in een ral-kleur naar keuze.

  Bekijk alle baden:

  Hoogdesign

  Op de tweede verdieping herkennen we dezelfde stijl en materialen. De witte marmer kleurt de kamer en de stalen elementen benadrukken de verticale elementen. In deze badkamer is er gekozen voor een chrome afwerking, dit is de meest onderhoudsvriendelijke afwerking, deze gaat niet patineren en behoudt een effen zilverkleurige glans. Hier is gekozen voor een high level toilet met bijhorende zwarte accessoires. Eveneens is hier de Thames douchekraan geplaatst die samen met de lijnen van de douchecabine de hoogte accentueren.

   

  Benieuwd naar onze toiletten:

  art deco douche
  art deco toilet
  marmeren badkamer met vrijstaand bad

  Vrijgevochten

  Om een luxueus gevoel te bezielen werden er veel losse elementen geïmplementeerd om zo de marmer zo weinig mogelijk te bedekken. Hier is er gekozen voor een kleiner formaat van bad op plint.

  Om het open gevoel van de jaren 20 te bewaren wordt er vaak geopteerd voor een wastafel met een metalen onderstel.  Het sierlijke onderstel biedt steun voor de wastafel en behoudt de Art Deco vormgeving. De onderzijde is zichtbaar wat maakt dat de sifon en shellkraantje ook in dezelfde afwerking dienen afgewerkt worden. Hierbij worden de aansluitstukken ook decoratieve stuks in uw badkamer, deze zijn ook uitvoerbaar in nikkel, messing en verouderde messing.

  Ontdek de wastafels:

  Verschillende afwerkingen:

   

  Vaak wordt er in een Art Deco interieur gespeeld met wit en zwarte elementen, de porseleinen accessoires van kenny&Mason zijn allemaal verkijgbaar in een zwart kleur. Ook de details en hendels op het kraanwerk zijn verkrijgbaar in zwart en witte kleur.

  Bekijk alle accessoires:

   

  art deco badkamer
  marmeren badkamer art deco
  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT