Robuuste badkamer

In deze mooie nostalgische woning vinden we net als vroeger de badkamer op het gelijksvloer aan de achterzijde van het huis. Deze badkamer past perfect met de typerende Vlaamse bakstenen en authentieke ramen in lood. Ook binnenin zien we de bakstenen, wat lijkt op een buitenmuur van de achterbouw. En deze heeft dan ook nog eens zicht heeft op de tuin. Omdat dit over een renovatieproject ging wou de eigenaar op een hedendaagse manier terugkeren naar de charme van deze nostalgische woning. Deze bekomt men met gebruik van de ambtelijke materialen zoals: cementtegels, smeedijzer, zelliges, blauwe hardsteen, kathedraalglas,…

 

Verschillen in landelijke stijl

ingang naar robuuste badkamer

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  glazen douchewand in robuuste badkamer
  foto robuuste badkamer
  totaalbeeld van robuuste badkamer

  Buitengewoon douchen

  1/3 van deze badkamerruimte is voorzien voor de opmerkelijke douchecabine. Een combinatie van blauwe hardsteen en pergamon zelliges worden afgebakend met een grote smeedijzeren raampartij. De verdelingen in het glas met daarbij een strook in kathedraalglas zorgen voor een landelijke doucheruimte.

  Wenst u graag meer advies hoe u uw douche een landelijke uitstraling kan geven? Stuur ons gerust een mailtje: info@badwinkel.be

   

  Landelijke douchekranen

  Wasruimte

  Vroeger was het niet gekend om in je badkamer een grote inloopdouche of bad te hebben. Wel zagen we veel vrijstaande wastafels voor een snelle opfrisbeurt, een toilet en soms zelfs een urinoir.

  Met dit in gedachten en de ruimtelijke indeling besloot de eigenaar deze nostalgische benadering te implementeren in de robuuste badkamer. Tussen de mooie raampartijen staan de ‘Oxford’ kastjes van Kenny&Mason. De porseleinen basin dient ook gelijk als wastafelblad wat een zeer nostalgisch gevoel geeft.

  Naar de toilet gaan werd ook wel een naar de koer gaan genoemd. Een uniek stuk in deze badkamer is ongetwijfeld het urinoir.

   

  Bekijk alle badkamermeubels

  Bekijk alle toiletten

  urinoir in robuuste badkamer
  robuuste badkamer met glas in lood
  close up douchekop en badkraan robuuste badkamer
  douchekraan st James in robuuste badkamer
  close up kenny & mason lavabo en kranen in robuuste badkamer

  Nostalgisch kraanwerk

  Voor het kraanwerk is hier de keuze gevallen op het merk St.James. Een landelijke kraan op een hedendaagse manier? Dan is een inbouwdouche de oplossing. De thermostaat begeeft zich op een mooie chromen inbouwplaat die vlak aan de ingang van de douche staat. Zo kan je de kraan reeds openzetten alvorens je onder de douchekop gaat staan. Ook hier zijn porseleinen details verwerkt in de hendels en op de kruistopjes.

  Op de wastafel pronkt een klassiek 3-gats kraantje in Engelse stijl. Net zoals vroeger wordt warm en koud apart gemengd.

  Ontdek de wastafelkranen

  foto deur richting badkamer
  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT