1
vlandelijke badkamermeubels - badkamermeubel landelijk - landelijk badkamermeubel - badkamermeubel landelijke stijl - retro badkamermeubel

Rose

Een nostalgische badkamer vinden we niet enkel in de typische Engelse Cottages. Deze Engelse badkamer werd gerealiseerd in een Vlaamse hoeve. De bewoners zijn gepassioneerd door de typisch Engelse stijl en wilden van hun badkamer een victoriaans pronkstukje maken. Zij kozen daarom ook voor oude roze muren en een warme houten plankenvloer.

Voor het meubilair vonden ze hun gading in het gamma van Kenny&Mason en kozen ze voor het Oxford meubel in een licht roze kleur. Dit maakt dat het meubel mooi contrasteert met de muren. Voor het kraanwerk gingen ze eveneens ten raden bij de Kenny&Mason collectie. Hier kozen ze voor de Discovery reeks. Het typische handwiel met afhangende oortjes, welke in het vakjargon “teardrops” werden gedoopt, past perfect bij de victoriaanse invloeden die deze Engelse badkamer compleet maken.

Het nostalgisch bad op pootjes met retro kraan maken het geheel compleet. Retrokranen vinden we overal ter wereld terug maar de Engelse retro kranen zijn nog steeds het meest gegeerd voor de inrichting van een nostalgische badkamer.

 

roos bad
landelijk toilet - landelijke toiletten - landelijke wc - toilet landelijke stijl
porseleinen prullenmand

Deze Engelse badkamer is tevens uitgerust met een retro toilet. Dit model uit de London collectie van Kenny&Mason heeft een spoelbak die rechtstreeks is aangesloten op de toiletpot. De bediening van het spoelsysteem gebeurd door een klassieke hendel. De elegante vormen van dit retro toilet ondersteund de retro uitstraling van deze badkamer.

Om het beeld van deze Engelse badkamer compleet te maken werd gekozen voor retro toiletaccessoires van Kenny&Mason. De porseleinen vuilbak past perfect bij de landelijke stijl van het toilet. De toiletrolhouder in chroom zorgt tevens dat de algemene sfeer kon doorgetrokken worden tot in de kleine details.

WV5B9603
art deco tap
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT