Minimal by JD

Vlak aan de buitenrand van de bruisende stad Antwerpen kunnen we deze buitengewone loft terugvinden. De ruime authentieke woonst past perfect in het rijtje tussen de statige huizen in deze wijk. Hoewel er in de woning bestaande rustieke elementen aanwezig zijn, zoals een open haard, landelijke kroonlijsten en sierlijke raamkozijnen, wordt er door de interieurarchitect Jim Dierckx  in deze loft een minimalistische inrichting geïmplementeerd. De natuurlijke materialen kleuren de ruimtes en de strakke lijnen vormen het design. Doorheen de kamers wordt het functioneel karakter doorgetrokken, die een resultaat neerzet van een perfecte balans tussen soberheid en rijke historische elementen.

Aansluitend op de slaapkamer ligt de stijlvolle strak landelijke badkamer met  een op maat gemaakte smeedijzeren glazen deur die de verbinding maakt tussen de 2 kamers. Bij het betreden van deze strak landelijke badkamer merk je meteen de luxueuze uitstraling van het Carrara marmer op. Deze prachtige marmer is enerzijds verwerkt in de muren van riante inloopdouche, als ook in de volledige lengte van de wastafel wat een verruimend effect met zich meebrengt.

Bij deze strak landelijke opstelling mag stijlvol, sober kraanwerk niet ontbreken! In deze prachtige strak landelijke badkamer heeft men ervoor geopteerd om de gloednieuwe ‘Brandwood collectie’ van Kenny&Mason  te voorzien. De mat zwarte afwerking van het kraanwerk zorgt ervoor dat deze strakke kranen de pronkstukken worden van de badkamer en benadrukken mee de strakke lijn in deze ruimte. Zowel de thermostatische regendouche als de wastafelkraan zijn inbouwsystemen die in de muur verwerkt worden. Bij de keuze van een Brandwood muurkraan wordt een klik crepine voorzien in dezelfde afwerking zodat alles tot in de laatste puntjes naadloos op elkaar wordt afgestemd.

Jim Dierckx
Minimal by JD
strakke kranen

De waskommen in deze strak landelijke badkamer zijn volledig in verstek gemaakt in Carrara marmer. Voor een gladde afwerking zonder naden kan u opteren om de waskommen te laten uitsnijden uit een massief stuk marmer. Een ander alternatief is over te gaan naar een gelijkaardig model in composiet of mineraal steen. We hebben hier een uitgebreide collectie in, in verschillende standaard maten en kleuren maar deze kunnen ook op maat voorzien worden indien gewenst. Bovendien kunnen we deze ook laten terugkomen in de douchebak en de douchewanden om zo tot 1 mooi geheel te komen. Het voordeel van deze composieten versie is dat deze gemakkelijker in onderhoud is dan een natuurstenen versie zoals in dit project.

De lange, smalle spiegels die boven de marmeren waskommen hangen zijn eigenlijk verborgen spiegelkasten die naadloos verwerkt zijn in de muur en die u met een simpele klik op het spiegelvlak kan openen. Met dit ingenieus systeem laat men de vlakke lijnen in deze strak landelijke badkamer doorlopen maar creëert men tegelijkertijd toch ook wat opslagruimte voor zaken die men dagelijks gebruikt. Het smeedijzeren randje rond de spiegels laat subtiel het mat zwarte accent van het strakke kraanwerk terugkomen.

 

Net zoals de spiegelkasten loopt ook het douchescherm parallel met de aanliggende muur. Het douchescherm is naadloos doorgetrokken tot aan het plafond waardoor het versmelt met de ruimte en deze daardoor niet verkleint wordt. U zou er ook voor kunnen opteren om het frame van het douchescherm af te werken met een mat zwart profiel om zo ook hier de connectie te leggen met het mat zwarte kraanwerk van Kenny&Mason (intern doorklikken naar de Kenny&Mason merk pagina op onze website). In de inloopdouche van dit project is er gekozen om een wit composieten model te voorzien maar indien gewenst kan u ook de vloer laten doorlopen en dit zelfs tot in uw afvoerputje. Hier bestaan speciale systemen voor die u ook kan terugvinden in onze uitgebreide collectie.

 

foto’s: Annick Vernimmen

Heeft u graag advies bij de uitwerking van uw badkamer, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij kijken geheel vrijblijvend samen met u naar uw huidige badkamer en werken voor u een aantal opstellingen uit op basis van een eerste gesprek. Wenst u graag reeds wat basis prijzen door te krijgen via e-mail stuur dan zeker een mailtje naar info@badwinkel.be of telefonisch via het nummer 03/645. 37.39

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT