strak landelijke badkamer

Villa M&M

Dit historisch pand gelegen naast het Vondelpark te Amsterdam heeft een tijdloze elegantie. Deze totaalrenovatie had de uitdaging om de authentieke elementen te restaureren en tegelijkertijd in een nieuw jasje te steken: het comfort van een gloednieuw afgewerkte woning met de charme van een oud herenhuis. De ruimtes zijn met elkaar verbonden en creëren een open gevoel, dit wordt verwezenlijkt doordat dezelfde materialen doorlopen in de verschillende kamers, zoals bv de mooie visgraatparket. Materialen en texturen decoreren de woning en scheppen met een beperkt kleurenpalet een zeer warme sfeer. De royale lichtinval zorgt voor extra schakeringen op de mooie kalkmuren.

 

Architect: Heinzel – De Vries

Fotograaf: Stephanie Oonk

Zacht nikkel

Hedendaags comfort met een authentieke look, dat is zowaar de slogan van de Kenny&Mason kranen! Om de oorspronkelijke identiteit van deze woning te bewaren werden ook de kranen zorgvuldig gekozen. De Engelse klassieke kranen  zijn met porselein afgewerkt die prachtig samenwerken met het wit smeedijzeren douchescherm. De nikkel afwerking geven een zachte toon en sluiten mooi aan bij het strak landelijk interieur.

 

Naast de douchecabine zien we een haast gecamoufleerd badkamermeubel. Over de breedte van de kamer is een lage opbergkast geplaatst, heel subtiel is er in het marmer tablet een waskommetje verwerkt. Naast de decoratie stukken valt de wastafel bijna niet op en vormt zo een geheel andere badkamer beleving.

 

De badkamer sluit aan op de dressing, net zoals de andere kamers worden ze verbonden door dezelfde materiaalkeuzes en kleuren. In de erker van de dressing ruimte staat een vrijstaand bad centraal deze heeft dezelfde afwerking dan het wastafeltablet en linkt de twee ruimtes op een discrete manier. De badelementen worden doordacht geimplementeerd in het strakke design, enkel de sierlijke kranen verraden de functionaliteit van de ruimte.

 

Bekijk hier alle baden: 

smeedijzeren douche
bathroom-detail5LR
klassieke douchekraan
landelijke douchecabine

In de nok

Als we naar de bovenste verdieping gaan van deze elegante woning herkennen we de serene stijl die doorheen de andere ruimtes heerst. Toch valt in deze ruimte onze blik op de fraaie balkenstructuur in de nok van het dak. De kraak witte ruimte kleurt rijkelijk met de natuurlijke houtsoorten, onder de dansende balkenconstructie staat een een bad op pootjes. Dit klassieke bad vloeit ton sur ton in de witte ruimte en krijgt zo een eigentijdse look. Ook hier is gekozen voor een warm nikkel kraanwerk die eveneens een zachte textuur krijgt  door oxidatie, net zoals oud zilver. Bij het bad is er gekozen voor een bad-douche combinatie wat het noodzakelijk maakte om een doucheafscherming te voorzien. Hiervoor werd geopteerd voor een gordijnrail op maat, door de extra lengte van de ruimte werden de stangen verlengd en bevestigd tussen de balken.

 

Bekijk hier alle douchekranen:

Heeft u graag advies bij de uitwerking van uw badkamer, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij kijken geheel vrijblijvend samen met u naar uw huidige badkamer en werken voor u een aantal opstellingen uit op basis van een eerste gesprek. Wenst u graag reeds wat basis prijzen door te krijgen via e-mail stuur dan zeker een mailtje naar info@badwinkel.be of telefonisch via het nummer 03/645. 37.39

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT