Nostalgische badkamer – Oud badhuis

Deze badkamer is geïnspireerd op de nostalgische badhuizen en thermen. De vroegere badhuizen waren openbare wasplaatsen voor de gewone man die meestal geen sanitaire voorzieningen bevatte in zijn privé woning. Hierbij kwam er een grotere aandacht voor hygiëne en gezondheid. Sommige badhuizen straalden pure luxe uit om uitgebreid te baden en vooral sociaal contact te hebben. De wasruimtes zijn heel open en vaak gebruikt men tegels geplaatst in met een mooi patroon. Deze tegels zien we ook vaak terug in thermen en sauna’s omdat ze de warmte goed bewaren en het materiaal ook warm aanvoelt.

Ondanks dat de badkamer zich onder het dak bevindt krijgen bij een heel open gevoel in de ruimte. Het vrijstaand ‘Countess’ bad staat centraal onder het dakraam en is meteen de blikvanger van deze badkamer.

 

Bekijk al onze baden:

vrijstaand bad landelijke badkamer

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  klassiek toilet hoge jachtbak
  landelijke handenwasser toilet
  landelijke bidet in nostalgische badkamer
  landelijke badkamer met 2 douches

  Openbare ruimte

  Doorgaans de ruimte worden de antieke metrotegels doorgetrokken, het patroon volgt de nisjes en hoekjes van de kamer. Het enige afgeschermde element van deze badkamer is de toilet. Hier is gekozen voor een low-level model, de jachtbak valt net onder de lambrisering en wordt verfraaid met de chrome sierbeugels. Kies je voor een nostalgisch interieur dan is mahonie hout een mooie aanvulling. In dit geval springt de rode hout kleur in het oog naast het zachte kleurenpalet. De handenwasser pronkt onder het intieme raampje van het toilet. In deze badkamer is gekozen voor de porseleinen reeks London, deze wordt vandaag nog ambachtelijk vervaardigt in Europa. In de toilet, handenwasser en wastafel zien we hetzelfde design terugkomen.

  De douches zijn niet afgeschermd door een scherm of muur enkel een kleine afbaking in de vloer zodat er een soort douchebak ontstaat. Er zijn twee douches naast elkaar geplaatst wat een soort openbare doucheruimte creëert. Hier is gekozen voor de thermostatische Thames douche, deze heeft een nostalgische Franse look die prachtig combineert met de metrotegels.

   

  Bekijk alle douches:

  Thames collectie

  In deze badkamer is gekozen voor de Thames collectie van Kenny&Mason in chrome afwerking. De Thames collectie typeert zich door de Frans geïnspireerde lijnen en hebben een ornamentaal karakter. Dit is de enige thermostatische badkraan in de collectie, hiervoor hoeft u dus niet zelf te schakelen om de juiste tempratuur te mengen. Deze unieke badkraan heeft niet enkel een luxueuze uitstraling maar ook een luxueuze functie. Deze kraan is ideaal voor een nostalgische badkamer met het comfort van de moderne technologie.

   

  Bekijk alle badkranen:

  Bekijk de Thames collectie:

  thermostatische badkraan
  porseleinen wastafels in nostalgische badkamer
  nostalgische badkamer met vrijstaand bad

  Maatwerk

  De wastafelkraan is oorspronkelijk een mengkraan van de traditional collectie van Kenny&Mason. Dit is een mooie compacte reeks met eenvoudige en traditionele modellen. Hierbij heb je de keuze om een bediening te kiezen met hendels of kruisjes. Omdat de rest van de badkamer is ingericht met de Thames collectie hebben we alle kranen aangepast met Thames hendels. De wastafelkraan heeft hierbij de mooie Frans geïnspireerde bolletjes net zoals de badkraan, douchekraan en bidetkraan. Hierbij is het mogelijk om uw kraan op maat samen te stellen. Heeft u vragen of ideeën over de verschillende mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze interieuradviseurs:

  Maak een afspraak

  Niet enkel bij de kranen is er een gelegenheid tot maatwerk maar ook de radiatoren, meubels en vele meer…

  landelijke badkamer metro tegels en regendouches
  klassieke wastafelkraan
  landelijke badkamer accessoires

  Retro accessoires

  Bij een nostalgische badkamer horen retro accessoires om het volledige design te laten ontluiken. Een harmonica scheerspiegel, haakjes met een porseleinen bevestigingspunt in dezelfde materie dan de kranen trekken de lijn door en zorgen voor uniform ontwerp. Zelf de douchezeep en shampoo zijn in een porseleinen zeephouder omhult.

  Benieuwd naar onze accessoires:

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT