Nostalgische badkamer – Oud badhuis

Deze landelijke badkamer is geïnspireerd op de nostalgische badhuizen en thermen. De vroegere badhuizen waren openbare wasplaatsen voor de gewone man die meestal geen sanitaire voorzieningen had in zijn privé woning. Hierbij kwam er een grotere aandacht voor hygiëne en gezondheid. Sommige badhuizen straalden pure luxe uit om uitgebreid te baden en vooral sociaal contact te hebben. De wasruimtes zijn heel open en vaak gebruikt men tegels geplaatst in een mooi patroon. Deze tegels zien we ook vaak terug in thermen en sauna’s omdat ze de warmte goed bewaren en het materiaal ook warm aanvoelt.

Ondanks dat de landelijke badkamer zich onder het dak bevindt krijgen we een heel open gevoel in de ruimte. Het vrijstaand bad de “Countess” van het merk Kenny&Mason staat centraal onder het dakraam en is meteen de blikvanger van deze landelijke badkamer.

 

Bekijk hier meer baden:

vrijstaand bad landelijke badkamer

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  klassiek toilet hoge jachtbak
  landelijke handenwasser toilet
  landelijke bidet in nostalgische badkamer
  landelijke badkamer met 2 douches

  Openbare ruimte

  Door heel de ruimte worden de antieke metrotegels doorgetrokken. Het patroon volgt de nisjes en hoekjes van de landelijke badkamer. Het enige afgeschermde element van deze badkamer is het toilet. Hier is gekozen voor een low-level model waarbij de jachtbak vnet onder de lambrisering valt en verfraaid wordt met chromen sierbeugels. Kiest u voor een nostalgisch interieur dan is een mahonie houten toiletbril een mooie aanvulling. In dit geval springt de rode hout kleur in het oog naast het zachte kleurenpalet. De landelijke handenwasser pronkt onder het intieme raampje van het landelijk toilet. In deze landelijke badkamer is gekozen voor de porseleinen reeks London van het merk Kenny&Mason. Deze vrijstaande wastafels worden vandaag nog steeds ambachtelijk vervaardigt in Engeland. In het toilet, de handenwasser en de wastafel zien we hetzelfde design terugkomen.

  De regendouches in deze landelijke badkamer zijn niet afgeschermd door een scherm of muur enkel door een kleine afbakening in de vloer zodat er een soort douchebak ontstaat. Er zijn twee douches naast elkaar geplaatst wat een soort openbare doucheruimte creëert. Hier is gekozen voor de thermostatische Thames douche. Deze klassieke badkraan heeft een nostalgische Franse look die prachtig combineert met de metrotegels.

   

  Bekijk alle douches:

  Thames collectie

  In deze nostalgische badkamer is gekozen voor de Thames collectie van Kenny&Mason in de chromen afwerking. De Thames collectie typeert zich door de Frans geïnspireerde lijnen en haar ornamentaal karakter. Dit is de enige thermostatische badkraan in de collectie van Kenny&Mason, hiervoor hoeft u dus niet zelf te schakelen om de juiste tempratuur te mengen. Deze unieke klassieke badkraan heeft niet enkel een luxueuze uitstraling maar biedt ook modern comfort. Deze klassieke kraan is ideaal voor een nostalgische badkamer met het comfort van de moderne technologie.

   

  Bekijk andere badkranen:

  Bekijk de Thames collectie:

  thermostatische badkraan
  porseleinen wastafels in nostalgische badkamer
  nostalgische badkamer met vrijstaand bad

  Maatwerk

  De klassieke wastafelkraan is oorspronkelijk een mengkraan van de traditional collectie van Kenny&Mason. Dit is een mooie compacte reeks met eenvoudige en traditionele modellen. Hierbij heeft u de keuze om een bediening te kiezen met hendels of kruisjes. Omdat de rest van de landelijke badkamer is ingericht met klassieke kranen uit de Thames collectie hebben we alle kranen aangepast met Thames hendels. De klassieke wastafelkraan werd hier dus ook aangepast met de mooie Frans geïnspireerde bolletjes net zoals de badkraan, de douchekraan en de bidetkraan. Het is dus mogelijk om uw klassieke kraan op maat samen te stellen. Heeft u vragen of ideeën over de verschillende mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze interieuradviseurs:

  Maak een afspraak

  Niet enkel bij de kranen is er een gelegenheid tot maatwerk maar ook de radiatoren, meubels en vele meer…

  landelijke badkamer metro tegels en regendouches
  klassieke wastafelkraan
  landelijke badkamer accessoires

  Landelijke accessoires

  Bij een nostalgische badkamer horen landelijke accessoires om het volledige design te laten ontluiken. Een klassieke scheerspiegel, klassieke haakjes met een porseleinen bevestigingspunt in dezelfde afwerking als de kranen trekken de lijn door en zorgen voor een uniform ontwerp. Zelf de douchezeep en de shampoo zijn in een porseleinen zeephouder verwerkt.

  Benieuwd naar onze accessoires:

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT