Townhouse

porseleinen wastafel
cottage badkamer

Townhouse

Elk project is een verrassing zo ook deze klassieke badkamer. Achter de statige gevel van deze rijwoning ontdekken we een pareltje. De bewoner, die reeds jaren actief is in de verkoop en inrichting van woningen, realiseerde hier zijn interpretatie van een klassieke hedendaagse woning. Het pand werd bij aanvang volledig uitgekleed om ruimte te maken voor het nieuwe concept. Zo kreeg deze woning als het ware een tweede leven waarbij de gekozen materialen met zorg geselecteerd werden met als enige doel een zo aangenaam mogelijke leefomgeving te creëren. Deze filosofie diende als uitgangspunt voor dit ontwerp en voor de realisatie van deze klassieke badkamer.

Als basis werd er een geceruseerde eiken vloer gekozen waarbij men voor de inloopdouche een afgeschermde ruimte creëerde. Een van de elementen die vaak terugkomt in een klassieke badkamer is de vrijstaande wastafel op zuil. Hier werd gekozen voor een ruime wastafel met dubbele zuil van het merk Old England. De 3-gats wastafelkranen werden geleverd door St-James. Om het verlies aan opbergruimte te compenseren werden in de badkamer verschillende inmaakkasten voorzien welke fungeren als lambrisering.

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  badkamer accessoires
  mozaiek douche
  toilet hoge jachtbak
  porseleinen wastafel

  Een ander pronkstuk in de klassieke badkamer is uiteraard het vrijstaande bad op pootjes. Hier kan men opteren voor een gietijzeren exemplaar, maar de bewoner opteerde voor een Kenny&Mason bad op pootjes in composiet. Dit systeem heeft tal van voordelen ten opzichte van een traditioneel gietijzeren bad. Naast energie efficiëntie en gebruiksgemak zijn deze baden zeer goed bestand tegen krassen en kunnen beschadigingen hersteld worden met een speciale pasta. De retrobadkraan en opbouwdouchekraan werden geselecteerd uit de collectie van St-James.

  Om de klassieke badkamer tot in de puntjes af te werken maakte men gebruik van strategisch geplaatste handdoekrekjes in smeedijzer en diverse badkameraccessoires van Kenny&Mason.

  engelse kranen
  bad op pootjes
  landelijke badkraan
  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT