Nostalgische hoeve met traditionele badkamer

Nieuwe materialen, oude look

In deze Belgische hoeve zien we erg veel nostalgische elementen gecombineerd met vele natuurlijke materialen zoals de gekleurde cementtegels, ruwe balken, blauwe hardsteen,…

Om eigen te blijven aan de landelijke stijl maar toch een hoog comfort te bieden wordt er gekozen voor eigentijdse technologie met een nostalgische klasse. De klassieke kranen van Kenny&Mason zijn in deze landelijke badkamer uitgevoerd in een Old brass afwerking. Deze afwerking is een levende afwerking en gaat met de tijd nog meer verouderen en patineren wat een verweerde look geeft die perfect bij het nostalgisch interieur past.

 

Benieuwd naar andere afwerkingen?

Bekijk ze hier voor meer inspiratie

nostalgische hoeve woning radiator

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  close up thermostatische badkraan hoeve woning
  thermostatische badkraan in koper in hoeve woning
  landelijk badkamermeubel in hoeve woning

  Boerderij badkamer

  We komen deze ruime landelijke badkamer binnen via een ruwe plankendeur, wat ons opvalt is dat de badkamer erg ruim is. Er worden niet zozeer veel elementen toegevoegd maar wel elementen met enorm veel karakter die de ruimte erg warm en sfeervol maken.

  Op het vrijstaand composieten bad op pootjes is een old brass Thames kraan geplaatst. Dit is de enige opbouw thermostatische badkraan in de collectie van kenny&Mason. De Thames collectie onderscheidt zich van de andere collecties door zijn Franse finesse, waarvan de decoratieve bolletjes een kenmerk zijn. Hoewel deze eerder klassieke kraan vaak een weelderige préséance heeft, brengt de verouderde messing afwerking eerder een robuuste sfeer naar voor in deze landelijke badkamer.

   

  Ontdek hier de Thames collectie:

  Ontdek hir andere badkranen:

  Ruw op ruw

  Het design van een landelijke badkamer begint meestal bij de keuze van een badkamermeubel en de keuze van de vloer. Omdat de eigenaars dolverliefd waren op de Portugese cementtegels was het reeds een makkelijke start om hierop verder te bouwen. Voor de renovatie was de hoevewoning omsluierd met allerlei antieke tegeltjes, dit was zeker een ingrediënt dat ze terug in hun interieur wilden brengen.

  Net zoals de rest van het badkamerontwerp is er gekozen voor een eenvoudig landelijk badkamermeubel waarbij de materialen het ontwerp uniek maken. De ruwe kasten sluiten mooi aan met de robuuste plankendeur. Bovenop het landelijk badkamermeubel is een Belgische harde steen geplaatst met gefrijnde afwerking die voor een ruwere look zorgen.

  Dit geheel is afgewerkt met een sierlijke 3-gats klassieke kraan die eveneens in de verouderde messingen afwerking voor een ruige uitstraling zorgt. Alle aansluitstukken kunnen voorzien worden in dezelfde afwerking dan de klassieke kranen. Dit zorgt ervoor dat ook de functionele onderdelen mooie details worden en van de nostalgische badkamer 1 geheel maken.

  Meer badkamermeubels:

  Meer wastafelkranen:

  old brass wastafelkraan in hoeve woning
  landelijk badkamermeubel
  handdoek radiator in hoeve woning
  towel heater old brass

  Bronzen pronkstuk

  Naast de ruime douchecabine staat het pronkstuk van de nostalgische badkamer. De Heater radiator die ideaal is om uw ruimte te verwarmen en uw handdoeken lekker warm te houden voor na de douche. In de verouderde messing geeft de handdoek radiator een bijzondere indruk, wat een prachtig decoratief pronkstuk maakt. De radiatoren kunnen voorzien worden met warmte elementen in zwart of wit maar zijn ook verkrijgbaar enkel als handdoekdrogers. De aansluiting kan zowel op elektriciteit als centrale verwarming worden aangesloten worden of zelfs beide systemen.

   

  Bekijk onze modellen:

  old brass keukenkraan in hoeve woning

  Hart van de hoeve

  In de landelijke keuken en het hart van de hoeve herkennen we wederom de charmante tegels op de vloer en spatwand, die trouwens beschilderd is met een tekening van de boerderij kippen. Net zoals in de nostalgische badkamer vinden we de prachtige eik terug en de robuuste blauwe hardsteen. De wastafel is volledige vervaardigd in blauwe hardsteen en vertoond een waar vakmanschap. De landelijke keuken sluit aan op de weelderige tuin en de natuur wordt als het waren naar binnen getrokken.  Voor het raam staat de keukenbrug kraan van kenny&mason in verouderde messing met witte hendels. Dit creëert een puur nostalgisch gevoel waar de ganse familie in kan vertoeven en het perfecte pronkstuk voor de landelijke keuken.

  Klik hier voor meer landelijke keukenkranen:

  Had u graag deze kranen in het echt gezien? Aarzel dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan onze inspiratie showroom op de Boomsesteenweg 2 te Schelle. Wij hebben hier een 30-tal volledig uitgewerkte badkamers in verschillende stijlen en alle kraan colelcties staan er zorgvuldig uitgesteld. Indien u graag wat begeleiding had gehad in de verdere realisatie van uw badkamer dan zijn er steeds interieur adviseurs ter beschikking om u met de nodige raad vrijblijvend bij te staan.

  Maak hier een afspraak :

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT