Nostalgische hoeve met traditionele badkamer

Nieuwe materialen, oude look

In deze Belgische hoeve zien we erg veel nostalgische elementen gecombineerd met de vele natuurlijke materialen zoals de gekleurde cementtegels, ruwe balken, blauwe hardsteen,…

Om eigen te blijven aan de stijl maar toch een hoog comfort te bieden wordt er gekozen voor eigentijdse technologie met een nostalgische klasse. De kranen van Kenny&Mason zijn uitgevoerd in een Old brass afwerking. Deze afwerking gaat met termijn nog meer verouderen en patineren wat een verweerde look geeft die perfect bij het nostalgisch interieur past.

 

Benieuwd naar andere afwerkingen?

Bekijk ze hier voor meer inspiratie

nostalgische hoeve woning radiator

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  close up thermostatische badkraan hoeve woning
  thermostatische badkraan in koper in hoeve woning
  landelijk badkamermeubel in hoeve woning

  Boerderij badkamer

  We komen deze ruime badkamer binnen via een ruwe plankendeur, wat ons opvalt is dat de badkamer erg ruim is. Er worden niet zozeer veel elementen toegevoegd maar wel elementen met enorm veel karakter die de ruimte erg warm en sfeervol maken.

  Op het vrijstaand composieten bad is een old brass Thames kraan geplaatst, dit is de enige opbouw thermostatische badkraan in de collectie van kenny&Mason. De Thames collectie onderscheidt zich door zijn Franse finesse, waarvan de decoratieve bolletjes gekenmerkt wordt. Hoewel deze eerder klassieke kraan vaak een weelderige préséance heeft  brengt de verouderde messing afwerking eerder een robuuste sfeer naar voor.

   

  Ontdek de Thames collectie:

  Ontdek de badkranen:

  Ruw op ruw

  Het design van een badkamer begint meestal bij de keuze van een badkamermeubel en de keuze van de vloer. Omdat de eigenaars dolverliefd waren op de Portugese cementtegels was het reeds een makkelijke start om hierop verder te bouwen. Voor de renovatie was de hoevewoning omsluierd met allerlei antieke tegeltjes, dit was zeker een ingrediënt dat ze terug in hun interieur wilden brengen.

  Net zoals de rest van het badkamerontwerp is er gekozen voor een eenvoudige badkamermeubel waarbij de materialen het ontwerp uniek maken. De ruwe kasten sluiten mooi aan met de robuuste plankendeur, daarbovenop is een Belgische harde steen geplaatst met gefrijnde afwerking die een ruige look betonen.

  Dit is afgewerkt met een sierlijke 3-gats kraan die eveneens in de old brass afwerking een ruige uitstraling krijgt. Alle aansluitstukken kunnen voorzien worden in dezelfde afwerking dan de kranen. Wat er voor zorgt dat ook de functionele onderdelen mooie details worden.

  Meer badkamermeubels:

  Meer wastafelkranen:

  old brass wastafelkraan in hoeve woning
  landelijk badkamermeubel
  handdoek radiator in hoeve woning
  towel heater old brass

  Bronzen pronkstuk

  Naast de ruime douchecabine staat het pronkstuk van de badkamer. De Heater handdoekdroger ideaal om je ruimte te verwarmen en je handdoeken lekker warm te houden voor na de douche. In de verouderde messing geeft dit een bijzondere indruk, wat een erg doelmatig bestanddeel een prachtig decoratief pronkstuk maakt. De radiatoren kunnen voorzien worden met warmte elementen in zwart of wit maar zijn ook verkrijgbaar enkel als handdoekdrogers. De aansluiting kan zowel op elektriciteit als centrale verwarming worden aangesloten worden.

   

  Bekijk onze modellen:

  old brass keukenkraan in hoeve woning

  Hart van de hoeve

  In de keuken en hart van de hoeve herkennen we wederom de charmante tegels op de vloer en als spatwand, die trouwens beschilderd is met een tekening van de boerderij kippen. Net zoals in de badkamer vinden we de prachtige eik terug en de robuuste blauwe hardsteen. De wastafel is volledige vervaardigd in blauwe hardsteen en vertoond een waar vakmanschap. De keuken sluit aan op de weelderige tuin en de natuur wordt als het waren naar binnen getrokken.  Voor het raam staat de kitchen mixer van kenny&mason in verouderde messing met witte hendels. Dit creëert een puur nostalgisch gevoel waar de ganse familie in kan vertoeven.

  Alle keukenkranen:

   

  foto’s: Claude Smekens

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT