Landelijke badkamer met bronzen accenten in hartje Antwerpen

 

Van harte welkom in dit prachtige historische pand in hartje Antwerpen! In dit gebouw vestigde zich in 1890 de koekjesfabriek Cordemans met als logo een kleine, alerte, Bretoense postbode. Recent werd deze fabriek door de firma Dauby omgebouwd tot een ruime loft met een idyllische binnentuin.

De landelijke badkamer bevindt zich op de eerste verdieping en werd prachtig geïntegreerd in de open ruimte door het gebruik van bronzen retro kranen. Een kleur dat zowel in het beslag van Dauby, als in de authentieke oude balken en in de bruine accenten van het meubilair terugkomt.

Het eerste wat in het oog springt als men de ruimte betreedt ais het prachtige vrijstaande bad van het merk Kenny&Mason genaamd “The Countess”. Dit vrijstaand bad is vervaardigd uit een hoogwaardig composieten materiaal wat de mogelijkheid geeft om het langs buiten te bewerken zoals hier werd gedaan met een bronzen patine.

loft interieur
bronzen bad

De retro kranen uit de Discovery collectie dragen bij aan de stoere industriële look, hetzelfde geldt voor de porseleinen spoelbak die verwerkt werd in het landelijk badkamermeubel. Ook de handdoekradiator en de traditionele thermostatische regendouche werden in dezelfde bronzen patine voorzien.

Omdat de bovenverdieping 1 grote open ruimte is werd er geopteerd om het retro toilet af te schermen in een aparte ruimte. Er werd hier gekozen voor het Art Deco retro hangtoilet van het merk Kenny&Mason met een ingebouwde jachtbak met een witte hendel. De fontein die hier werd gebruikt is van het merk Old England en wordt gecombineerd met de klassieke koudwaterkraan uit de traditionele collectie van Kenny&Mason.

bronzen douchekraan
bronzen keukenkraan
bronzen badkraan
Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT