Bohemian badkamer

wabi sabi invloeden

Ricky en Sjeng wonen op de grens van België en Nederland. Je komt hun huis binnen in België en verlaat Nederland via de achterdeur. Het landelijke binnenhof dateert uit de jaren 1600 en is omgeven door een landgoed van drie hectare met een fruitboomgaard en een wilde bloementuin. Oorspronkelijk was het binnenhof bestemd voor landbouw, die later werd aangepast tot landelijk woonhuis. De boerderij is het ouderlijk huis van Sjeng, de inrichting was een ruïne en had veel zorg en onderhoud nodig om het bewoonbaar te maken. In een tijdsbestek van 40 jaar hebben ze met hart en ziel gewerkt aan hun huis.

wabi sabi badkamer

  Hoe kunnen wij
  u helpen?

  Uw naam

  Uw email

  Uw Vraag

  bronzen douchekraan
  dubbele douche
  Thermostatisch douchekraan
  wet room

  Hergebruikte schatten

  Het huis heeft veel originele en geclassificeerde onderdelen zoals de houten spanten en originele vloeren. Gelukkig konden we de authentieke elementen behouden en combineren met de hergebruikte schatten die we onderweg vonden.

  De hoofdslaapkamer zijn eigenlijk 3 kamers die samen één open ruimte vormen. De kleedkamer en de badkamer vloeien over in één ruimte. De hoofdslaapkamer reikt tot aan de nok waardoor een open gevoel ontstaat. Het gezelligheidsniveau is zeer hoog door de open haard in het midden van de kamer. Maar het meest unieke deel van de kamer is toch wel de badruimte.

  Een wet room voor bad en douche ruimte die met glazen schermen in smeedijzer is afgebakend. Met als centraal punt van de ruimte een open haard die net aan het voetstuk van de slaapkamer komt, gezelliger kan niet! De wastafel staat in het verlengde van de slaapkamer en maakt het een atypische badkamer. Het badkamermeubel is in hetzelfde materiaal dan de muren en vloeren opgebouwd. Dit maakt dat het geen bombastisch element in de ruimte is maar eerder een aansluitende powder room.

  Messing bad

  Ricky: We hebben een glazen box gemaakt voor onze natte cel met douche en bad. Het was liefde op het eerste gezicht toen we de koperen badkuip zagen. Het was alsof het gemaakt was voor de kamer. We douchen graag samen, dus hebben we twee douchekranen naast elkaar geplaatst. Al het sanitair is van Kenny&Mason.

  Bekijk hier onze baden.

  Zij bieden een eigentijds comfort in een landelijke uitstraling. We kozen voor de robuuste kranencollectie ‘Discovery’. Niet alleen zijn bad en kraan op elkaar afgestemd in dezelfde afwerking oudmessing, maar zelfs radiator en accessoires zijn in dezelfde afwerking verkrijgbaar. Zij maakten al onze wensen waar en creëerden een gepersonaliseerde wastafelkraan. Ze verhoogden onze ideeën door de veelzijdigheid van hun vakmanschap.

  Ontdek de Discovery reeks

  messing bad
  bronzen badkraan
  bohemian wastafel

  Kleuren… alles behalve wit

  De kleuren in het huis spelen een zeer belangrijke rol, in het hele huis vinden we kalkverf en decoratietechnieken terug. Terracotta, Marokkaans blauw,… alles behalve wit. Pand 17 specialiseerde zich in verf- en kleuradvies en bracht de zachtheid en warmte in ons huis.

  Ook in de kranen vinden we een levende textuur terug. De waskom en de kraan zijn net zoals het bad vervaardigd uit verouderde messing. Het oneven oppervlak combineert vlekkeloos met de andere materialen in de ruimte. De verweerde look geeft een ongelofelijke warmte en unieke uitstraling.

  Benieuwd naar onze afwerkingen?

  Voor deze opbouwkom creëerden we een op maat gemaakte kraan. We verhoogden de Discovery wastafelkraan zodat deze mooi over de waskom komt. Ook de hendels pasten we aan naar Barbra hendels. De Discovery 3-gats kraan heeft normaal hendels met een porseleinen handvat. Om toch meer een stoerder design te creëren in plaats van een klassiek maakten we een staafje op de warm-en koud hendel.

  Nieuwigheden en maatwerk 

  wabi sabi wastafel
  bronzen kraan
  bohemian wastafel
  bronzen bad
  luxury bathroom
  badkamer ontwerp

  Foto’s door Claude Smekens

  Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT